KTC Beringen

Interclub

Wat is interclub ?

Interclub is een vorm van competitietennis waarbij ploegen van 2 clubs het tegen elkaar opnemen.  Interclub is de formule bij uitstek om met tennis in competitievorm kennis te maken.  Iedereen speelt immers in een aangepaste afdeling.  Door de gezelligheid die met de ontmoetingen gepaard gaat, is de formule zeer populair.  De ontmoetingen gaan door van half april tot einde mei.  Er worden meestal 5 ontmoetingen ingepland, waarvan een aantal thuis gespeeld worden en een aantal op verplaatsing.  Als een ploeg het goed doet, gaat hij door naar de eindronde en kan men kampioen van Limburg of zelfs van België worden.  Er kan in diverse leeftijds- en niveau-categorieën worden ingeschreven wat betekent dat iedereen met de interclub kan meedoen!

Herenploegen bestaan uit 6 spelers of uit 4 spelers die allen een enkelwedstrijd spelen en een dubbelwedstrijd.  Alle damesploegen en leeftijdscategorieën bestaan uit minimaal 4 spelers die 4 enkelwedstrijden en 2 dubbelwedstrijden spelen per ontmoeting.  Voor de dames 50 en de heren 60 is er ook een recreatieve interclub die bestaat uit 4 dubbelwedstrijden per ontmoeting.

De herenploegen spelen op zondag, de damesploegen spelen op zaterdagnamiddag.  Alle andere ploegen spelen door de week om 19 uur. Speeldata worden door Tennis Vlaanderen vastgelegd maar kunnen door de onderlinge clubs verplaatst worden naar een andere datum binnen een bepaalde termijn.

In onze club is Philippe Luts verantwoordelijk voor de interclub.  Bij vragen kan je steeds terecht bij hem: philippe.luts@skynet.be

Op deze link kan je alle interclub ploegen van onze club zien: Interclub ploegen KTC Beringen

Volwassenen

Na het uitstel van de interclub in 2020 en 2021 is de kans groot dat de interclub in 2022 zal kunnen doorgaan, mits naleving van de geldende coronarichtlijnen.

Op onderstaande link is alle informatie terug te vinden.
Inschrijvingen moeten voor donderdag 27 januari binnen zijn.

KTCB Interclub 2022 brief

Najaarsinterclub

Na de vakantie wordt door Tennis Vlaanderen weer een najaarsinterclub georganiseerd, bestaande uit een aantal dubbelwedstrijden.
In onderstaand document is alle informatie terug te vinden.
Inschrijven kan via e-mail naar philippe.luts@skynet.be en dit t.e.m. 10-06-2022 met vermelding van kapitein + spelers (minstens 6 per ploeg) en de juiste reeks.

KTCB Najaarsinterclub 2022