Interclub
Wat is interclub ?

Interclub is een competitie waarbij tennisclubs het onderling tegen elkaar opnemen. Zowel heren- als damesteams kunnen deelnemen in diverse puntenreeksen. Er zijn zowel open reeksen (geen leeftijdsminima) als leeftijdsreeksen.

Door de gezelligheid die met de ontmoetingen gepaard gaat, is de formule zeer populair.

Bij de volwassenen bestaat een ploeg uit minimaal 4 spelers die 4 enkelwedstrijden en 2 dubbelwedstrijden spelen per ontmoeting.

Nieuw vanaf 2024:

  • naast de bestaande format “4 enkels en 2 dubbels” wordt voortaan ook een volwaardige dubbelformat aangeboden(4 dubbelwedstrijden) in het voorjaar en dit in 2 leeftijdscategorieën (+18 en +40).
  • in de format “4 enkels en 2 dubbels” zijn er, naast de Open categorieën Heren en Dames, ook 2 leeftijdscategorieën: Heren 35 en Heren 50, Dames 25 en Dames 40. 

De voorrondes vinden doorgaans plaats in de maanden april en mei (na de Paasvakantie), een aantal van deze ontmoetingen worden thuis gespeeld, de andere op verplaatsing. Aansluitend wordt in mei/juni de volgende ronde (met directe uitschakeling) gespeeld.  De winnaar daarvan mag zich kampioen van Limburg noemen. Alle regio-winnaars nemen het vervolgens tegen mekaar op in de eindronde in augustus/september voor het kampioenschap van België

Speelmomenten

In onze club is Philippe Luts verantwoordelijk voor de interclub. Bij vragen kan je steeds terecht bij hem: interclub@ktcberingen.be

Interclub 2024

Meer info in verband met interclub 2024 vind je via deze link

Najaarsinterclub

vanaf 2024 wordt de najaarsinterclub afgeschaft