KTC Beringen

Interclub
Wat is interclub ?

Interclub is een competitie waarbij tennisclubs het onderling tegen elkaar opnemen. Zowel heren- als damesteams kunnen deelnemen in diverse puntenreeksen. Er zijn zowel open reeksen (geen leeftijdsminima) als leeftijdsreeksen.

Door de gezelligheid die met de ontmoetingen gepaard gaat, is de formule zeer populair.

Bij de volwassenen bestaat een ploeg uit minimaal 4 spelers die 4 enkelwedstrijden en 2 dubbelwedstrijden spelen per ontmoeting.

Voor de dames 50 en de heren 60 is er ook een recreatieve interclub die bestaat uit 4 dubbelwedstrijden per ontmoeting.

De voorrondes vinden doorgaans plaats in de maanden april en mei, een aantal van deze ontmoetingen worden thuis gespeeld, de andere op verplaatsing. Aansluitend wordt in mei/juni de volgende ronde (met directe uitschakeling) gespeeld.  De winnaar daarvan mag zich kampioen van Limburg noemen. Alle regio-winnaars nemen het vervolgens tegen mekaar op in de eindronde in augustus/september voor het kampioenschap van België

De herenploegen in open reeks en +25 (leeftijdscategorie) spelen op zondag. De herenploeg +45 (leeftijdscategorie) speelt op zaterdagnamiddag. Ook de damesploegen in de open reeks en de leeftijdscategorie +25 spelen op zaterdagnamiddag. Alle andere ploegen spelen door de week.

In onze club is Philippe Luts verantwoordelijk voor de interclub. Bij vragen kan je steeds terecht bij hem: interclub@ktcberingen.be

Interclub 2023

Meer info in verband met interclub 2023 vind je via deze link

Najaarsinterclub

Na de vakantie wordt door Tennis Vlaanderen weer een najaarsinterclub georganiseerd, bestaande uit 4 dubbelwedstrijden.
Meer informatie voor het jaar 2023 vind je via deze link

Inschrijven kan uiterlijk tot 18 juni. Geef de samenstelling van je ploeg door aan interclub@ktcberingen.be