KTC Beringen

Welkomstbrochure jeugd

Welkom op de club 
 Tennisclub KTC Beringen 

Tennisclub KTC Beringen is de oudste tennisclub van het gewest Limburg. We zijn gevestigd op een prachtige locatie, gelegen in de schaduw van de mooie mijnterril van Beringen (be-MINE). We beschikken over 6 buitenterreinen (gravel), 1 outdoor kidsterrein (gravel) en 2 binnenterreinen (kunstgravel). Het bestuur zorgt voor de dagelijkse werking van onze club en wordt bijgestaan door verschillende werkgroepen, welke verantwoordelijk zijn voor specifieke focusgebieden gaande van het organiseren van evenementen tot het uitsturen van nieuwsbrieven naar onze leden.

Lidmaatschap
Les volgen in onze club
Kidstennis

Kidstennis is het opleidingsconcept van Tennis Vlaanderen voor kinderen vanaf 3 jaar. De opleiding is opgedeeld in verschillende vaardigheidsniveaus die telkens een andere kleur hebben. Kinderen leren stap voor stap tennissen op een aangepast terrein met een ander type bal. Een speler beleeft niet alleen veel plezier, maar leert ook op een kwaliteitsvolle manier tennissen.


De verschillende vaardigheidsniveaus
Wit (<5jaar)
Blauw (5 – 7 jaar)
blauw
Oranje U9 (9 – 10 jaar)
Wat na kidstennis?

Na het opleidingsniveau groen worden er ook lessenreeksen aangeboden voor jeugdspelers, dit zowel op recreatief als competitief niveau.

Tennis Fundays Kids

Tennis Vlaanderen organiseert verschillende Fundays gedurende het jaar. Deelnemen aan de Tennis Fundays Kids betekent de start van levenslang tennisplezier. Je komt via deze fundays in contact met andere tennissers van verschillende clubs. Grijp jouw kans om nog meer van tennis te genieten en speel geregeld fundays in jouw buurt.

Voor wie? Kinderen van 3 tot 12 jaar (kinderen die reeds een klassement hebben dat hoger is dan 9.6, 11.6 of 13.6 mogen niet meer deelnemen)Wat? Dagevents van ongeveer 2 uur vol speel- en tennisplezier.

    • Waar? Eigen club of een club in de buurt.
    • Hoe? 5 kleuren volgens niveau en leeftijd.
    • Extra? Spelen is winnen! Iedere deelnemer ontvangt een prijsje van de club. Na een aantal keer spelen word je extra beloond door Tennis Vlaanderen via de spaarkaart.
    • Inschrijven? Via Tennis Vlaanderen of via één van de jeugdtrainers 
Tenniskampen 
Trainingssessies
Andere activiteiten 
Tenniscompetities
Jeugdvriendelijke tennisclub

KTC Beringen vindt het heel belangrijk om zich zo goed mogelijk in te zetten voor de opleiding van onze jeugdspelers. Zij zijn immers de toekomst voor onze mooie sport. We zijn daarom ook heel blij dat Tennis Vlaanderen ons erkent met een bronzen award als jeugdvriendelijke tennisclub.

Heeft u nog vragen of wilt u uw kind graag lid maken van onze club? Neem dan contact op met ons door een mail te sturen naar: info@ktcberingen.be